Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy smartfon z WP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od niedawna posiadam Xperia L, nie narzekam, ale sam system mnie już trochę nudzi i zastanawiam się nad kupnem czegoś z Windowsem. Zaznaczam, że będzie to moja pierwsza styczność z tym systemem. Musi być to koniecznie Windows 8, i chcę żeby telefon nie zacinał się, szczególnie przy podstawowych czynnościach, miał ładny wyświetlacz i robił piękne zdjęcia i nagrywał filmy, musi być z diodą doświetlającą, mieć przednią kamerę. Ponadto zależy mi na szybkim przeglądaniu stron internetowych i oglądaniu filmów na Youtube. Na gry raczej nie liczę bo na Windowsie i tak nie ma żadnych dobrych gier, z tego co wiem. Na telefon mogę wydać około 800zł, wiadomo, im tańszy tym lepszy. Wiem, że mam duże wymagania, ale wydaje mi się że Windows powinien je spełnić, w przeciwieństwie do Androida, bo wiadomo, że w tej cenie trudno jest kupić chociaż coś, co się nie zacina. Możecie mi polecić jakieś modele? Najbardziej interesuje mnie Nokia, ewentualnie HTC.

Opublikowano

Dobrze trafiłeś. Windows Phone jest zoptymalizowany i biorąc Lumie 1020 za niemal 3000zł i Lumie 520 za około 600zł jakiś różnic w działaniu systemu nie uświadczysz.

Jeśli chodzi o gry to są może nie ma tych tyle co na Androida ale Gameloft się stara i już zapowiedział wprowadzenie 18 gier na platformę Windows Phone a klika już wprowadził wcześniej. EA trochę mniej się zbiera ale też można znaleźć tytuły od tego wydawcy.

Jeśli chodzi o telefony do kwoty 800zł myślę że uda ci się zdobyć jakoś te 100zł i możesz brać Nokia Lumia 820 albo poczekać ze 2 miesiące albo i mniej i za 900zł kupić Lumie 920 rok temu był to flagowy model Nokii.

Ewentualnie Lumia 720 poczytaj i zdecyduj co wolisz 820<>720.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A ty co polecasz? Wiele ludzi bardziej poleca 720 niż 820 a na tablicy czy allegro można dostać 820 w tej samej cenie albo nawet niższej niż 720. 920 mnie raczej nie interesuje skoro mówisz że wielkich różnic nie ma, a to będzie mój pierwszy windows. A 820 można dostać za 700 zł z gwarancją.

Opublikowano

Sam zdecyduj różnica tak naprawdę to wygląd, większa bateria w L720 i na plus 820 to że ma lepsze podzespoły.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Spoko, tylko ze ja szukam czegoś lepszego i nie wiem czy wziąć lumie 720 czy 820, 720 jest droższa i nie wiem czemu?

Opublikowano

720 jest droższa bo jest nowszym modelem.

Opublikowano

Dobrze trafiłeś. Windows Phone jest zoptymalizowany i biorąc Lumie 1020 za niemal 3000zł i Lumie 520 za około 600zł jakiś różnic w działaniu systemu nie uświadczysz.

ja podobnie mialem bawiac sie lumiami w sklepie "nie dla idiotów" więc... co sie w nich tak naprawde zmienia? ekran/aparat? xD

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

ja podobnie mialem bawiac sie lumiami w sklepie "nie dla idiotów" więc... co sie w nich tak naprawde zmienia? ekran/aparat? xD

Wszystko jest w nich inne procek pamięć. Ale tutaj chodzi o system jest tak świetnie napisany i zoptymalizowany, że działa bez zająknięcia nawet na słabych podzespołach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...